Монтаж вентиляції для ресторану

Репутація будь-якого закладу громадського харчування складається з безлічі факторів. Окрім старань шеф-кухаря та дизайну приміщення, важливу роль у даному випадку відіграє підтримка приємного мікроклімату, а також відсутність небажаних запахів, які можуть відволікти гостя від смачних ароматів вишуканих страв. Із цим завданням чудово справляється вентиляція ресторану, за умови якісного обладнання та правильного його встановлення.

Ціна монтажу вентиляції в кафе та ресторані в Києві

Ланет КЛІМАТ — проектно-монтажна компанія, що допоможе вам як купити, так і встановити кліматичне обладнання. Компанія з шестирічним досвідом на ринку пропонує послугу монтажу вентиляції для закладів громадського харчування. Досвідчені майстри виконають процес встановлення вентиляції комплексно та професійно, орієнтуючись на такі чинники:

  • загальне число всіх співробітників закладу та максимальна кількість дозволених гостей;
  • кількість і щільність посадкових місць в залі, а також порядок їхнього розміщення;
  • наявність в ресторані або барі залу для курців, в якому вентиляція проводиться окремо;
  • технічні характеристики всього встановленого обладнання.

Загальна вартість послуги розраховується з урахуванням комплексу всіх індивідуальних особливостей тих залів, де потрібно провести вентиляцію, а також складності робіт. З питань ціни та для замовлення послуги монтажу вентиляції для ресторану в Києві та області (Ірпінь, Буча, Бровари, Ворзель, Обухів, Золоче, Вишневе, Чайка, Софіївська Борщагівка, Петропавлівська Борщагівка, Бориспіль в т.ч. інші населені пункти +/- 30 км від Києва) ви можете звернутися за контактними номерами, вказаними на сайті Ланет КЛІМАТ.

breef
Щоб розрахувати вартість точніше - заповніть наш бриф

Потрібна консультація? Зв’яжіться з нашим менеджером, і він допоможе вам з вибором

Щоб створити максимально сприятливі умови для відвідувачів ресторану або кафе, буде потрібна налагоджена система роботи вентиляційного обладнання. У свою чергу, для її забезпечення знадобиться заздалегідь врахувати декілька важливих моментів, які позитивно вплинуть на функціонування вентиляції для кафе надалі. У такому випадку ви можете бути впевнені, що гості вашого закладу зможуть чудово провести час у приємній атмосфері.

Окрім того, правильно виконана вентиляція для ресторану не тільки підтримує приємну атмосферу в закладі та необхідну рухливість повітря, але й дозволяє ефективно видаляти дим та пари з гарячого цеху, а також неприємні запахи, які можуть проникати зі службових приміщень, санвузлів і підсобок.

Монтаж систем вентиляції в ресторані: від проектування до реалізації

У процесі встановлення вентиляції для ресторанів потрібно спочатку побудувати правильний процес, у якому кожна складова вкрай важлива. Першим етапом є проектування, на початку якого необхідно розрахувати та підібрати оптимальне обладнання. Щоб цей процес пройшов успішно, треба врахувати такі параметри:

  • відмінні риси приміщення, включаючи висоту стель, загальну площу та наявність нестандартних форм у плануванні;
  • наскільки високим є рівень концентрації різних газів у залі та на кухні закладу;
  • якого рівня комфорту необхідно досягти — допустимого, оптимального або максимального.

З огляду на всі вищеописані чинники, можна перейти до наступного кроку — виділення зон, на які поділяється приміщення, що дозволить організувати повітрообмін найбільш раціонально. Так, у службових приміщеннях та на кухні встановлюють спеціалізовані витяжки, які видаляють забруднене повітря, а в залі необхідно організувати подачу свіжого повітря та забезпечення його киснем.

Також під час планування варто враховувати й такий важливий для кожного ресторатора фактор, як економія електроенергії. Для її досягнення майстри зі встановлення вентиляції для кафе користуються системами автоматичного регулювання.

Коли всі особливості визначені, складається проєкт з вентиляції, який є індивідуальним, розробленим конкретно під певне приміщення. За його допомогою буде повністю візуалізуватись уся система. Тільки коли все буде грамотно спроектовано та прораховано наперед, може бути досягнута правильна організація вентиляції ресторану, коли забруднені повітряні маси з кухні ніколи не потраплять до приміщення, де розташовуються гості.

Професійне встановлення вентиляційного обладнання для кафе та ресторану

Після проєктування та створення візуалізації системи вентиляції в кафе можна переходити до реалізації, виконувати яку повинні виключно професіонали. Тільки майстри зможуть правильно розмістити необхідне обладнання, а також якісно здійснити монтаж та організувати в належному вигляді пусконалагоджувальні роботи системи повітрообміну.

Варто відзначити, що вентиляція ресторану здійснюється абсолютно по-різному в різних типах залів, бо добирається виключно індивідуально. Для різних закладів громадського харчування може знадобитися різне устаткування — для деяких приміщень вистачить невеликої припливної установки та пари витяжок, а для інших неможливо буде обійтися без потужного та професійного обладнання, яке також має свої особливості встановлення.

Ті ресторатори, які обирають економію та вирішують займатися підбором обладнання самостійно, а також довіряють його встановлення монтажникам, які не мають відповідної кваліфікації, в результаті стикаються з цілою низкою проблем. Серед найбільш поширених помилок можна виділити такі:

  • деякі ресторатори для економії вирішують створити одну систему, яка буде функціонувати і для залу, і для кухні, але це може спричинити чимало негативних наслідків, починаючи від протиріччя нормам і закінчуючи виникненням грибка та цвілі;
  • щоб утримати тепло в холодну пору року, знижують потужність вентиляції, що призводить до нестачі повітря, через це у приміщенні стає душно;
  • спочатку неправильно проведений розрахунок повітрообміну, так як у приміщенні для співробітників потрібна більша кількість повітря, ніж у залі для гостей.

Це далеко не всі моменти, які виникають при неправильному підході та непрофесійному проектуванні наступних робіт. Щоб уникнути можливих помилок і вентиляція ресторану була налагоджена правильно, варто звернутися за допомогою до професіоналів.