Вентиляція для кухонних зон ресторану

Вентиляція на кухнях закладів харчування — складна система, яка складається з локальних витяжних зонтів та системи загального повітрообміну. Головною відмінністю цього типу вентиляції є те, що окрім створення комфортного мікроклімату, вона забезпечує швидке усунення різного типу забруднень та запахів, які неодмінно з’являються в процесі приготування їжі. З огляду на це, процес встановлення системи вентиляції на кухні кафе або ресторану потребує спеціальних знань та професійного підходу до проєктування та реалізації.

Встановлення кухонного вентиляційного обладнання для ресторану в Києві та області

Проєктно-монтажна компанія Ланет КЛІМАТ здійснює професійний монтаж вентиляції на кухні ресторану, кафе або бару будь-якого рівня складності. Ланет КЛІМАТ об’єднує найкращих фахівців, які забезпечать комфортні умови для роботи персоналу та допоможуть уникнути поширення запахів в інші приміщення закладу. Професійно складений проєкт та якісний монтаж з використанням виключно оригінальних комплектуючих забезпечать надійність та безперебійне функціонування вентиляції на кухні закладу протягом багатьох років.

Послуга передбачає доставку та встановлення таких типів вентиляції:

  • Припливно-витяжна система з рекуперацією повітря.
  • Витяжна система з кухонних зонтів.
  • Витяжна система з відкритого мангалу та піца-печі з додатковою фільтрацією та зниженням температури витяжного каналу.
  • Встановлення додаткового газоочисного устаткування «Гідрофільтри».

Наші фахівці здійснюють доставку та монтаж в межах Києва та області (Ірпінь, Буча, Бровари, Ворзель, Обухів, Золоче, Вишневе, Чайка, Софіївська Борщагівка, Петропавлівська Борщагівка, Бориспіль та інші населені пункти в радіусі +/- 30 км від Києва). Зателефонувавши за номером, вказаним на сайті, ви отримаєте детальну консультацію щодо послуг та професійну допомогу у виборі оптимального вентиляційного обладнання, а також можливість замовити безкоштовний розрахунок вартості монтажних робіт. Майстри приїдуть у зручний для вас час для здійснення замірів, необхідних для складання проєкту та кошторису встановлення витяжки та вентиляції на кухні вашого закладу.

Після погодження вартості робіт укладається договір й у найкоротші терміни спеціалісти Ланет КЛІМАТ виконують необхідні роботи, спрямовані на вирішення проблеми вентиляції кухонної зони.

breef
Щоб розрахувати вартість точніше - заповніть наш бриф

Потрібна консультація? Зв’яжіться з нашим менеджером, і він допоможе вам з вибором

Для створення правильного мікроклімату в кухні кафе чи ресторану недостатньо купити та встановити якісне потужне обладнання. Система вентиляції кухні в закладах харчування має безліч особливостей й близька до промислової, тож для бажаного ефекту важливо врахувати безліч важливих деталей.

Яка ціна встановлення вентиляції на кухні ресторану та кафе з газовою плитою

Вартість встановлення кліматичного обладнання для кожного закладу розраховується індивідуально з урахуванням специфіки та площі приміщення, складності проєкту, кількості необхідної техніки та комплектуючих тощо. Для детального обговорення вашого проєкту фахівці компанії приїжджають для огляду приміщення та здійснення замірів, після чого складають проєкт та кошторис встановлення витяжки та вентиляції на кухні вашого закладу.

Важливо: правильна вентиляція кухонної зони в закладах відпочинку та харчування є вкрай важливою не лише з огляду на питання гігієни та комфорту, але й з огляду на дотримання санітарних норм та правил пожежної безпеки. Саме тому для складення проєкту важливо звернутися до професіоналів, які на етапі проєктування враховують всі нюанси, що допомагає уникнути додаткових витрат та помилок.

Компанія Ланет КЛІМАТ надає офіційну гарантію на усі здійснені послуги, адже впевнена в якості виконаних робіт та надійності як кліматичного обладнання, так і комплектуючих, використаних у ході монтажу. Аби отримати більш детальну інформацію, зателефонуйте за номером, вказаним на сайті. Наші менеджери нададуть попередню консультацію та узгодять зручний для вас час приїзду майстрів для здійснення огляду та необхідних замірів приміщення.

Монтаж системи вентиляції на кухні ресторану

Природної вентиляції та витяжки на кухні закладу недостатньо, тож перед кожним ресторатором постає питання як встановити вентиляцію на кухні таким чином, аби не лише уникнути запахів, але й створити безпечний простір з дотриманням санітарних та пожежних норм.

Встановлення примусової вентиляції на кухні кафе, бару або ресторану передбачає монтаж місцевих витяжок та загальної системи повітрообміну, яка забезпечує подачу свіжого та відведення відпрацьованого повітря. У процесі приготування їжі в приміщенні поширюються запахи, які з'являються внаслідок постійних потоків тепла від нагрітої поверхні, на якій готується страва. У повітряних потоках гарячого повітря є також частки парів, кіптяви і жиру. До того ж, у приміщенні відбувається змішування повітряних мас, вуглекислого та чадного газу. Так як щільність навколишнього повітря і гарячого забрудненого істотно відрізняється, останнє починає стрімко рухатися вгору. Щоб впоратися з цим потоком і перешкодити поширенню забрудненого повітря в приміщенні, безпосередньо над робочими поверхнями встановлюють потужні локальні витяжки.

З метою зменшення запаху, який утворюється в процесі приготування, крім локальних витяжок, необхідно забезпечити також стабільну подачу чистого повітря в приміщення. Принцип роботи цих систем суттєво відрізняється, однак саме паралельне їх застосування дозволяє досягти максимального результату.

Окрім цього, вкрай важливо забезпечити компенсацію значних втрат повітря, які відводяться з кухні через витяжки, адже те, яким чином це буде реалізовано, впливає на загальну ефективність роботи системи вентиляції.

При проєктуванні системи слід враховувати такі рекомендації:

  • У випадку великих втрат повітря відбувається значне збільшення електроспоживання.
  • У зоні кухні необхідно підтримувати негативний порівняно з прилеглими приміщеннями тиск повітря. З огляду на це, для компенсації відведених з кухні повітряних мас необхідно забезпечити перетікання повітря з інших приміщень. Важливо: у разі застосування повітря для припливу, яке не пройшло процес кондиціонування, стан внутрішнього середовища різко погіршиться, що вплине на самопочуття працівників кухні та, як наслідок, результат їх роботи.
  • Після досягнення бажаних показників компенсованого повітря важливо подбати також про правильний спосіб його розподілу всередині приміщення.

Як бачимо, питання створення правильних кліматичних умов на території кухні ресторану, кафе та будь-якого іншого закладу харчування є непростим та вкрай важливим. Для того, аби отримати ефективну систему вентиляції на кухні, слід заручитися підтримкою команди справжніх професіоналів. Лише тісна взаємодія з досвідченими фахівцями дозволить уникнути помилок та забезпечити безпечні умови для роботи персоналу й комфортний мікроклімат для відпочинку гостей вашого закладу.